Durerea de genunchi. Tipuri, posibile cauze, tratament si preventie

Durerea de genunchi. Tipuri, posibile cauze, tratament si preventie

Ce inseamna mai exact durerea de genunchi?

Durerile de genunchi reprezinta la ora actuala o mare provocare terapeutica si pot avea simptome deranjante. Durerea poate aparea chiar si in repaus, dar si la mobilizarea membrului si pot avea un impact neplacut asupra vietii noastre cotidiene. Cu totii am avut sau vom avea cel putin o data in viata durere de genunchi, iar acesta pot aparea la pacienti de toate varstele si prezinta cauze extrem de diverse. 

Cauza durerilor de genunchi? 

Cred ca sunt zeci de posibile cauze. Ortopedul este cel care incearca sa gaseasca raspunsul intr-o multitudine de diagnostic, unele dintre ele sunt serioase si chiar pot avea o recomandare chirurgicala. Afectiunile pot fi de natura acuta, traumatica precum rupturile de menisc, rupturile de ligament incrucisat anterior, rupturile de ligamente colaterale, luxatiile de rotula, iar altele pot fi de natura cronica, precum artroza sau tendinopatia. Doctorul ortoped este cel care pune diagnosticul pentru oricare tip de durere pe care il aveti.

durere la genunchi

Semne si simptome

Simptomele care insotesc de obicei durerea de genunchi sunt urmatoarele: Umflarea zonei, lichid la genunchi, durere cand indoi genunchiul, afectarea meniscului, durere la sprijin pe membrul afectat, durere sub genunchi, blocarea genunchiului, dificultati la urcat si coborat.

Optiuni de tratament pentru durerile de genunchi

In functie de diagnosticul primit de la medic, exista un protocol de tratament pentru fiecare tip de durere. Ce puteti face insa acasa pana ajungeti la doctor, este sa puneti un pachet de gel cu gheata peste genunchi, printre leacurile batranesti pentru durerea de genunchi si care au efect anti inflamator este sa faceti o impachetare cu varza rece zdrobita in jurul genunchiului sau comprese cu sare la genunchi.  

tratament durere genunchi

In functie de tipul de durere, o solutie foarte buna poate fi purtarea unei orteze de genunchi. Pentru durerile de menisc si de atroza recomandam o orteza cu compresie care sa aduca un suport si stabilitate genunchiului, pentru durerile anterioare si de rotula insa recomandam orteza speciala pentru asa ceva, care are si un design inovator, pe langa acestea, exercitiile de recuperare/kinetoterapia si fizioterapia sunt indicate si ele. Un alt tratament foarte eficient pe care il puteti efectua in siguranta in confortul casei Dvs. este electroterapia, usor de utlizat si cu rezultate imediate. 

Durere de genunchi

Amintim ca medicamentele pot ameliora frecvent durerea la genunchi. Insa, pentru a evita posibilele efecte secundare ale utilizarii cronice a medicatiei, este bine sa vezi un medic specialist pentru a evalua durerea genunchiului si pentru diagnosticarea corecta.

 Prevenirea durerilor de genunchi

Cel mai bun mod de a preveni durerile de genunchi este de a face miscare. Sa fim cat mai activi si sa facem cat mai mult sport, pentru ca, cu cat sportul face mai mult parte din viata noastra, cu atat mentine articulatia mai sanatoasa si de asemenea vom reusi sa avem o greutate optima. Se stie ca excesul de kilograme reprezinta un factor cert in aparitia uzurii la nivelul cartilajului articular. In cazul in care ai deja o afectiune de genunchi si vrei sa faci miscare in continuare, este bine sa-ti protejezi genunchiul cu o genunchiera potrivita, iar in cazul sportivilor de performanta recomandam preventia acestora prin utilizarea terapiei reci si refacere buna dupa fiecare antrenament.

Aveti grija de genunchii vostri si daca aveti dureri deja, protejati-i de fiecare data. 

tratament durere genunchi

Scris pe 2022-05-27 0 2750

Scrie un comentariuScrie un raspuns

Arhiva blog

Ultimele comentarii

Nu exista comentarii

Cauta in blog

Anterior
Urmator

Nici un produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Platește