Medicina sportivă. Ce este și cum te poate ajuta să fii mereu în formă?

Medicina sportivă. Ce este și cum te poate ajuta să fii mereu în formă?

Ce este medicina sportivă?

Medicina sportivă este cea care studiază și practică principiile medicale referitoare științei sportului și are scop atât preventiv, cât și curativ. Se aplică în mod special în ceea ce privește:

▪ Prevenirea leziunilor sportive

▪ Diagnosticarea și tratamentul leziunilor sportive, oferind metode de recuperare sportivă.

▪ Traumatologia sportivă

▪ Formare sportivă și performanță sportivă, inclusiv pregatire fizică, nutriție sportivă, dar și psihologie sportivă.

Cine sunt specialițtii în medicina sportivă?

Specialiștii în medicina sportivă sunt cei care au studii și formare specializată și care se concentrează în mod special asupra aspectelor medicale și terapeutice în ceea ce privește persoanele active. Sunt experți în prevenirea accidentărilor sportive, dar și în recuperarea sportivă. Această persoană poate fi un medic ortoped, chirurg, terapeuti fizici sau un alt specilist care lucrează de obicei cu sportivii.

Alți specialiști în medicina sportivă:

Podolog. Acești medici tratează exclusiv problemele musculo-scheletare ale piciorului și ale gleznei. Podologii lucrează de obicei cu alergători sau cu alți sportivi care au risc de leziuni ale piciorului. Tot ei efectuează analize biomecanice, evaluează mersul și recomandă susținători plantari dacă este necesar.

Fizioterapeutii sunt cei tratează în general leziunile pe baza diagnosticului unui medic specialist. Sunt specializați în fizioterapie si kinetoterapie.

Preparatori fizici. sunt profesioniști calificați care lucrează exclusiv cu atleți. Majoritatea lucrează cu echipe sportive și pregătesc sportivii de perfomanță. O gamă largă de produse care sunt folosite de preparatorii fizici și sportivii de performanță, găsiți aici

Osteopații. Aceștia efectuează ajustări ale coloanei vertebrale care eliberează presiunea asupra nervilor diferiți. Mulți atleți preferă să încerce mai întâi astfel de mijloace, pentru că acest tip de tratament se face fără medicație sau cu intervenție chirurgicală. Osteopații tratează a o varietate de afecțiuni musculo-scheletare. Dacă sunteți în căutare de o clinică de osteopatie, va recomandăm Osteo Recovery. 

Cu ce se ocupă medicina sportivă și cum te poate ajuta?

Medicina sportivă se ocupă cu examene medicale inițiale și periodice pentru sportivi, care implică:

• Precizarea impactului pe care o anumită afecțiune îl poate avea asupra sănătății sportivului.

• Determinarea capacității de efort în pregătirea fizică;

• Determinarea dezvoltării fizice

• Avizarea medico-sportivă.

• Refacerea completă post efort a sportivilor.

• Tratament și recuperare sportivă, apoi reintegrarea sportivă. O gamă largă de produse special concepute pentru refacerea și recuperarea sportivă, găsiți aici.

• Medicația pentru sportivi;

• Nutriția sportivului.

Scris pe 2022-07-08 0 1607

Scrie un comentariuScrie un raspuns

Arhiva blog

Ultimele comentarii

Nu exista comentarii

Cauta in blog

Anterior
Urmator

Nici un produs

Urmeaza a se stabili Livrare
0,00 lei Total

Platește